Eveniment

Pandemia a crescut nevoia de libertate a angajaţilor. Viitorul pieţei muncii va fi caracterizat de munca flexibilă şi de un spaţiu de lucru reconfigurat

Sorina Donisa, CEO al APT Resources & Services: Circa 35% dintre companii sunt dispuse să îşi lase angajaţii să lucreze chiar mai mult de patru zile de acasă.

Sorina Donisa, CEO al APT Resources & Services: Circa 35% dintre companii sunt dispuse să îşi lase angajaţii să lucreze chiar mai mult de patru zile de acasă.

Autor: Ramona Cornea

19.06.2021, 10:37 3432

♦ Bogdan Gabor, Lugera: „Vom ieşi din pandemie cu un mediu de lucru schimbat, în care lucrul la distanţă va fi tot mai mult o practică“ ♦ Sorina Donisa, APT: „Companiile au devenit mai flexibile şi în proporţie de 35% sunt dispuse ca în următoarele 12 luni angajaţii lor să lucreze chiar peste 4 zile de la domiciliu“ ♦ Oana Tufăroiu, Humangest România şi IHM Total Consult: ”Pe măsură ce vor înţelege că productivitatea crescută din work from home a fost doar o fata morgana, angajaţii vor ajunge să aprecieze tot mai mult munca de la birou“ ♦ Cătălin Ilie, Professional: „Spaţiile de lucru de la birou vor fi reconfigurate şi adaptate sistemului de lucru hibrid.”

Nevoia de libertate care se manifesta de câţiva ani în rândul angajaţilor a crescut şi mai mult în perioada pandemiei, iar după pandemie viitorul pieţei muncii va fi caracterizat de munca flexibilă şi de un spaţiu de lucru reconfigurat, cred reprezentanţii companiilor membre ale Asociaţiei Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU).

„Vom ieşi din pandemie cu un mediu de lucru schimbat, în care lucrul la distanţă va fi tot mai mult o practică. Oamenii vor trece la o nouă etapă de gestionare a muncii, bazată pe încredere şi rezultate şi nu vor dori revină la cultura condicii de prezenţă. Ne aşteptăm ca majoritatea organizaţiilor să adopte sisteme hibride, în care oamenii vin la birou două sau trei zile pe săptămână şi, în rest, lucrează de acasă sau din alte spaţii“, spune Bogdan Gabor, preşedinte AFSRU şi country manager Lugera & Makler România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO