Eveniment

Pandemia acaparează Iaşiul. Trei focare de COVID-19 au fost depistate de autorităţi

Pandemia acaparează Iaşiul. Trei focare de COVID-19 au...

Autor: Andreea Tobias

14.10.2020, 13:59 160

Trei focare noi de coronavirus au apărut în judeţul Iaşi. Un focar nou este înregistrat la Spitalul de Boli Cronice „Sfântu Ioan” din Târgu Frumos, unde sunt 13 pacienţi bolnavi şi doi angajaţi. 

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat, miercuri, apariţia a trei noi focare Covid-19 în judeţ.

Primul focar s-a înregistrat la o societate comercială care se ocupă de producţie ambalaje), unde s-au infectat 11 angajaţi. Aceştia au fost izolaţi la domiciliu, iar contacţii lor sunt în carantină.

Un alt focar nou a izbucnit la Fundaţia Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena, fiind infectaţi trei beneficiari şi un angajat. Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi în centru, fiind asimptomatici şi sunt îngrijiţi de infirmiera depistată pozitiv.

Cel de-al treilea focar este la Spitalul de Boli Cronice „Sfântu Ioan” din Târgu Frumos, unde sunt 13 pacienţi şi doi angajati infectaţi. Pacienţii au fost evaluaţi şi sunt trataţi în spital, în timp ce angajaţii s-au izolat acasă.

Toate spaţiile au fost dezinfectate.

În ce priveşte focarul de la neurochirurgia Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu”, au mai fost confirmaţi alţi doi pacienţi şi încă doi angajaţi. Focarul e activ din 9 octombrie, când au fost confirmaţi cu noul coronavirus patru pacienţi. La retestare s-au mai depistat doi pacienţi şi doi salariaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO