Eveniment

Pandemia închide Olanda. Autorităţile au înăsprit măsurile restrictive din cauza numărului crescut de cazuri

Pandemia închide Olanda. Autorităţile au înăsprit...

Autor: Dorin Oancea

12.11.2021, 14:32 321

Olandezii se confruntă cu o perioadă de restricţii de trei săptămâni, în care barurile şi restaurantele se vor închide mai devreme, iar evenimentele sportive se vor desfăşura fără public, relatează Reuters.

Radoiul public NOS a anuţat că măsurile, primele din Europa de Vest de la începutul verii, vor intra în vigoare sâmbătă seara, în încercarea de a opri creşterea numărului de cazuri de COVID-19, care a atins joi un record.

Oamenii vor fi îndemnaţi să lucreze de acasă cât mai mult posibil, iar în următoarele săptămâni nu va fi permis accesul publicului la evenimentele sportive, inclusiv la meciurile de fotbal. Şcolile, teatrele şi cinematografele vor rămâne deschise.

Cabinetul premierului interimar Mark Rutte va lua o decizie finală în timpul unei şedinţe de guvern care va avea loc vineri şi va anunţa noile măsuri în timpul unei conferinţe de presă. Nu a fost clar dacă guvernul va adopta o recomandare sensibilă din punct de vedere politic a principalului său grup consultativ privind pandemia, de a limita accesul în locurile publice persoanelor care au fost complet vaccinate sau care au avut COVID-19 după perioada de izolare.

Noile infecţii cu coronavirus în această ţară de 17,5 milioane de locuitori au crescut rapid după ce măsurile de distanţare socială au fost abandonate la sfârşitul lunii septembrie şi au atins joi un record de aproximativ 16.300 de cazuri în 24 de ore.

Noul val de infecţii a pus presiune asupra spitalelor din întreaga ţară.

Un nou blocaj ar însemna o schimbare drastică de politică pentru guvernul olandez, care până luna trecută credea că o rată relativ ridicată de vaccinare ar însemna că ar putea relaxa în continuare măsurile spre sfârşitul anului.

Joi, Austria a declarat că se află la câteva zile distanţă de a impune restricţii pentru milioane de persoane nevaccinate.

Aproximativ 85% din populaţia adultă a Olandei a fost complet vaccinată împotriva COVID-19. Până în prezent, vaccinurile de rapel au fost administrate doar unui mic grup de persoane cu un sistem imunitar slab, iar în decembrie vor fi vaccinate persoanele cu vârsta de 80 de ani şi peste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24