Eveniment

Pandemia loveşte Polonia: Ţara se pregăteşte de înăsprirea restricţiilor

Pandemia loveşte Polonia: Ţara se pregăteşte de...

Autor: Andreea Tobias

25.10.2021, 10:59 75

Polonia se pregăteşte de înăsprirea restricţiilor. Decizia va fi luată dacă media zilnică a cazurilor noi va depăşi 7.000, a declarat luni ministrul sănătăţii. În Polonia, infecţiile se dublează aproape de la o săptămână la alta.

Europa Centrală şi de Est, unde ritmul de vaccinare este mai scăzut decât în vestul continentului, a înregistrat o creştere a numărului de cazuri în ultimele săptămâni, iar oficialii din Polonia au îndemnat populaţia să se vaccineze şi să respecte restricţiile.

„Dacă la sfârşitul lunii octombrie, vom fi la un nivel mediu de peste 7.000 de cazuri pe zi, va trebui să luăm în considerare luarea unor măsuri mai restrictive", a declarat Adam Niedzielski, potrivit PAP, citat de Reuters: „Deciziile vor fi luate la începutul lunii noiembrie".

Cu toate acestea, Niedzielski a subliniat că guvernul nu a luat în considerare un lockdown.

Sâmbătă, Polonia a raportat mai mult de 6.000 de cazuri zilnice pentru prima dată din luna mai.

Ministrul adjunct al sănătăţii, Waldemar Kraska, a declarat luni la postul public de radio Polskie Radio 1 că numărul cazurilor zilnice a crescut cu aproximativ 90% de la o săptămână la alta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24