Eveniment

Pandemia nu opreşte pe nimeni: 1,7 milioane de persoane au trecut frontiera de est a României în perioada verii

Pandemia nu opreşte pe nimeni: 1,7 milioane de persoane...

Autor: Petru Mazilu

22.08.2021, 17:00 363

Aproximativ 1,7 milioane de persoane şi peste 500.000 de autovehicule au trecut frontiera de est a României în această vară. Poliţia de Frontieră a luat măsuri pentru fluidizarea traficului de călători.

Potrivit statisticilor, în perioada 01 iunie - 21 august, au trecut frontiera de est aproximativ 1,7 milioane persoane, din care circa un milion de cetăţeni UE şi 650.000 de cetăţeni non UE şi peste 510.000 mijloace de transport. Cele mai folosite puncte de frontieră au fost Albiţa şi Galaţi Rutier.

Creşterea traficului are legătură cu sezonul estival, iar cele mai aglomeraţii apar la finalul lunii august. De aceea, a fost dispusă suplimentarea personalului la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

În prezent, peste 700 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de est.

De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere şi, dacă a fost posibil, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels