Eveniment

Pandemia revine puternic: China raportează cele mai multe cazuri noi zilnice COVID din februarie 2020

Pandemia revine puternic: China raportează cele mai...

Autor: Dorin Oancea

03.04.2022, 11:00 556

China a raportat duminică un total de 13.287 de noi cazuri zilnice pentru 2 aprilie, cel mai ridicat nivel din februarie 2020, majoritatea în provincia Jilin (nord-est) şi în centrul financiar Shanghai, relatează Reuters.

Sunt 1.506 cazuri confirmate de coronavirus în ziua precedentă, a precizat duminică autoritatea naţională de sănătate, în scădere de la 2.129 cu o zi înainte. Însă numărul de noi cazuri asimptomatice, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, a crescut la 11.781 sâmbătă, faţă de 7.869 cu o zi înainte.

Shanghai, unde locuiesc 25 de milioane de locuitori, va efectua duminică un test antigen la nivelul întregului oraş şi luni un test de acid nucleic în masă, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, un oficial de rang înalt din cadrul autorităţii sanitare din Shanghai.

Oraşul s-a străduit să oprească epidemia prin impunerea unui lockdown în două etape, determinând producătorii să oprească operaţiunile şi provocând o congestie severă în portul Shanghai, cel mai mare centru de transport de containere din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO