Eveniment

Panică la nivel mondial. Încă un oraş din China a fost închis pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. În total, 16 oraşe au fost închise, 62,8 milioane de oameni fiind ”în carantină”. Bilanţul până la această oră este de 56 de morţi şi peste 2.000 de persoane infectate

Panică la nivel mondial. Încă un oraş din China a...

Autor: Departamentul Externe

26.01.2020, 08:38 1312

Autorităţile din Shantou iau măsuri de închidere a oraşului, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirusul din Wuhan, informează site-ul postului CNN.

Oraşul port va restricţiona traficul tuturor autobuzelof, trenurilor suburbane şi feriboturilor începând cu 14.00, ora locală, potrivit unei declaraţii oficiale postată pe site-ul guvernului din Shantou.

Shantou este primul oraş din provincia Guangdong care ia astfel de măsuri. Are o populaţie de 5,59 milioane de oameni şi se află pe coasta Chinei la aproximativ 1.000 de kilometri de Wuhan, capitala Hubei şi punctul zero al epidemiei.

Shantou va restricţiona şi traficul autovehiculelor, vapoarelor, iar de luni va interzice intrarea şi ieşirea oamenilor, cu excepţie vehiculelor de urgenţă ale autorităţilor guvernului.

Sunt 16 oraşe care au luat măsuri de închidere parţială sau totală, lucru care a afectat circa 62,8 milioane de oameni, aproximativ echivalentul populaţiei Marii Britanii (66,4 milioane de persoane la mijlocul anului 2018).

Sunt peste 2.000 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanţul deceselor a ajuns la 56, potrivit unor date făcute publice duminică, informează Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO