Eveniment

Papa de la Roma îşi licitează ceasul Swatch, la o sumă estimată între 10.000 şi 100.000 de euro

Papa de la Roma îşi licitează ceasul Swatch, la o...

Autor: Mediafax

23.11.2022, 16:50 154

Ceasul din plastic pe care Papa Francisc l-a purtat de sute de ori, un banal Swatch negru, va fi scos la licitaţie pentru o sumă estimată între 10.000 şi 100.000 de euro. 

Decizia a fost luată de Suveranul Pontif care l-a însărcinat pe secretarul său personal să ia legătura cu o casă de licitaţii, scrie Il Messaggero.

Ceasul din plastic pe care Papa Francisc l-a purtat de sute de ori, un banal Swatch negru, va fi scos la licitaţie pentru o sumă estimată între 10.000 şi 100.000 de euro şi va fi vândut celui care oferă cel mai mult.

Încasările vor finanţa burse de studiu pentru copii defavorizaţi.

Ziarul francez Le Point relatează că ceasurile care au aparţinut actorilor, actriţelor sau marilor personalităţi sunt adesea scoase la licitaţie. De exemplu, Tag Heuer-ul purtat de Steve McQueen în filmul „Le Mans” din 1971 a fost vândut cu 1,8 milioane de euro, în timp ce Rolex-ul lui Paul Newman a fost vândut cu 4,5 milioane de euro. Sau ceasul din aur alb Omega care i-a aparţinut lui Elvis Presley la 1,5 milioane de euro.

Ioan Paul al II-lea purta adesea un Rolex din aur, în timp ce Benedict al XVI-lea prefera un Junghans din anii 1960. Papa Francisc „adoptase” un Swatch de 60 de euro, cu o curea neagră din plastic şi un cadran alb pe care se remarcă o fereastră dreptunghiulară subţire pentru dată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO