Eveniment

Papa Francisc va primi primul papamobil electric de la o companie americană. Cu ce opţiuni va veni autovehiculul electric

Papa Francisc va primi primul papamobil electric de la o...

Autor: Mediafax

21.05.2021, 17:54 82

Papa Francisc va primi primul papamobil electric de la o companie americană. Papamobilul va avea cupolă retractabilă de sticlă.

Fisker Inc, cu sediul în Los Angeles, vrea să furnizeze primul papamobil electric pentru Papa Francisc anul viitor, scrie Reuters.

Compania va modifica un exemplar din SUV-ul Ocean, adăugând o cupolă retractabilă de sticlă şi materiale reciclate în interior. Covoarele vor fi din sticle de plastic reciclate din ocean.

Cofondatorii companiei, Henrik Fisker, fost designer al producătorului auto britanic de lux Aston Martin, şi dr. Geeta Gupta-Fisker s-au întâlnit deja cu reprezentanţii Bisericii Romano-Catolice din Vatican.

„Am aflat că Papa Francisc este foarte atent la mediul înconjurător şi la impactul schimbărilor climatice pentru generaţiile viitoare”, a spus Fisker.

Producţia SUV-ului electric este planificată să înceapă în noiembrie 2022. Papamobilul va fi produs de Magna International Inc din Europa.

Compania nu a dezvăluit costul vehiculului modificat destinat Papei Francisc, dar un Fisker Ocean porneşte de la preţul de 37.499 dolari în Statele Unite şi de 32.000 de euro (39.152 dolari) în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO