Eveniment

Papa numeşte 21 de noi cardinali, punându-şi amprenta asupra viitorului catolicismului

Papa numeşte 21 de noi cardinali, punându-şi amprenta...

Autor: Dorin Oancea

29.05.2022, 14:52 123

Papa Francisc a anunţat duminică că va numi 21 de noi cardinali în luna august, inclusiv un italian care conduce Biserica din Mongolia, punându-şi din nou amprenta asupra viitorului catolicismului.

Dintre cei 21, 16 sunt cardinali electori cu vârsta sub 80 de ani şi, prin urmare, sunt eligibili pentru a intra în conclav pentru a alege succesorul după moartea sau demisia sa.

După ceremonia din 27 august pentru instalarea oficială a acestora, cunoscută sub numele de consistoriu, Francisc va fi numit aproximativ 83 din cei aproximativ 133 de cardinali electori, crescând astfel posibilitatea ca succesorul său să fie un om care să reflecte poziţia sa în probleme cheie.

Printre noii electori se numără arhiepiscopul Giorgio Marengo, un italian care este în prezent administratorul Bisericii Catolice în Mongolia. Ţara se învecinează cu China, unde Vaticanul încearcă să îmbunătăţească situaţia catolicilor.

Alţi cardinali electori provin din Franţa, Nigeria, Brazilia, India, Statele Unite, Timorul de Est, Italia, Ghana, Singapore şi Paraguay.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO