• Leu / EUR4.9405
  • Leu / GBP5.6264
  • Leu / USD4.5913
Eveniment

Paradoxul generaţiei millennials: Deşi sunt consideraţi faliţi din cauza cheltuielilor extravagante din viaţa de zi cu zi şi au o avere semnificativ mai mică decât părinţii lor, tânăra generaţie face piaţa imobiliară din SUA să explodeze, cu achiziţii de sute de mil. de dolari

Paradoxul generaţiei millennials: Deşi sunt consideraţi faliţi din cauza cheltuielilor extravagante din viaţa de zi cu zi şi au o avere semnificativ mai mică decât părinţii lor, tânăra generaţie face piaţa imobiliară din SUA să explodeze, cu achiziţii de sute de mil. de dolari

Autor: Paul Catargiu

07.02.2021, 02:36 17178

Millennalii au fost mereu consideraţi ca fiind o generaţie ce este destinată de a fi pentru totdeauna lipsită de bani din cauza cheltuielilor extravagante, scrie Business Insider. Însă o parte a acestei generaţii distruge complet aceste sterotipuri.

Nu numai că aceştia nu mai închiriază case sau apartamente, ci tendinţa a ajuns în Statele Unite ca primele locuinţe ale millennialilor să fie direct cumpărate, cu preţuri de zeci, chiar sute de milioane de dolari.

“În trecut, oamenii cumpărau proprietăţi modeste în care locuiau până ajungeau să-şi întemeieze o familie, apoi economiseau pentru o casă mult mai mare,” a declarat Bradley Nelson pentru Business Insider, directorul de marketing al agenţiei imobiliare americane Sotheby’s International Realty. “Millennialii încep să iasă din carapace şi nu este atipic ca prima achiziţie imobiliară a tinerilor să fie vile luxoase în valoare de milioane de dolari.”

În loc să cumpere în oraşe scumpe precum New York sau Los Angeles, aceştia achiziţionează case în oraşe mai mici şi rentabile precum Austin, Texas sau Aspen, Colorado. Cu aceste noi tendinţe imobiliare, millennialii distrug miturile care au fost mereu asociate generaţiei.

Conform predicţiilor, tinerii născuţi între anii 1981 şi 1996, au fost mereu condamnaţi ca fiind chiriaşi pe viaţă. Este adevărat faptul că millennialii închiriază mult mai mult decât generaţiile precedente, însă conform statisticilor Asociaţiei Naţionale Imobiliare americane, millennialii reprezintă majoritatea propietarilor de case din Statele Unite. Întârzierea achiziţiilor arată că aceştia au avut mai mult timp de a economisi bani pentru ca primele achiziţii de proprietăţi să fie case si vile luxoase de milioane de dolari.

Tinerii cumpără, acum, case în state precum Texas, Florida sau Colorado la o rată record, lucru ajutat şi de munca de la distanţă adusă de pandemie. “Millennialii se focusează pe stilul lor de viaţă general. Acest lucru a propulsat aceste pieţe secundare,” a mai adăugat Nelson pentru Business Insider.

“Pandemia măreşte şi mai mult inegalitatea financiară dintre mileniali. Pe când unii sunt aproape neafectaţi, alţi sunt devastaţi de pierderile locurilor de muncă, creşterile costurilor întreţinerii familiei, pierderea unor oportunităţi majore şi problemele de sănătate pe care ei sau familia lor le vor întâmpina,” a declarat Christine Percheski, sociolog şi profesor universitar la Universitatea Northwestern din Statele Unite.

Majoritatea millennialilor au o avere semnificativ mai mică faţă de cea pe care părinţii lor o deţineau la aceeaşi vârstă. Aceştia tind să aibe sute de mii de dolari în datorii din facultate, iar majoritatea banilor obţinuţi sunt cheltuiţi pe lucruri nesemnificative.

Însă, piaţa imobiliară americană, ce este dominată de millenniali, se bucură de un succes neaşteptat în pandemie. Conform statisticilor, în august 2020 vânzările de proprietăţi au atins recorduri nemaivăzute de la explozia pieţei imobiliare americane din 2006. Casele ajung să se vândă în două săptămăni de la listare. Conform predicţiilor, Statele Unite ar putea rămâne, curând, fără case şi proprietăţi noi de vânzare.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9405
Diferență: 0,3045
Ieri: 4.9255
Azi: 4.5913
Diferență: 0,0196
Ieri: 4.5904
Azi: 5.6264
Diferență: 0,4481
Ieri: 5.6013
Azi: 5.0084
Diferență: 0,407
Ieri: 4.9881