Eveniment

Parisul revine la măsuri dure anti pandemie şi impune obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise

Parisul revine la măsuri dure anti pandemie şi impune...

Autor: Alexandru Gologan

09.08.2020, 07:08 276

Autorităţile franceze au emis o nouă restricţie care va intra în vigoare începând de luni în capitala Paris. Măstile vor fi obligatorii pentru toţi cei de peste 11 ani, în anumite zone aglomerate, relatează Deutsche Welle.

Cetăţenii au obligativitatea de a purta mască în spaţiile deschise, mai ales în zonele aglomerate şi în punctele turistice.

Rata cazurilor pozitive cu noul coronavirus din metropola pariziană este de 2,4% comparativ cu media naţională de 1,6%, potrivit oficialilor francezi. Până în prezent, Franţa a înregistrat aproximativ 200.000 de cazuri de COVID-19 şi peste 30.000 de decese asociate bolii.

Franţa a reuşit să încetinească răspândirea virusului încă din iunie, dar perioada vacanţelor este dificilă deoarece oamenii ignoră regulile de distanţare socială. Peste 400 de persoane sunt depistate pozitiv pentru COVID-19 zilnic, iar cei mai afectaţi provin din grupul cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Directorul Direcţiei Generale de Sănătate din Ministerului Sănătăţii, Jerome Salomon, a emis un avertisment cu privire la situaţia pandemică actuală: "Virusul continuă să circule foarte activ la nivel mondial. Există o tendinţă ascendentă în Franţa şi Europa", a declarat Salomon într-o conferinţă de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO