Eveniment

Parlamentul a încuviinţat prelungirea stării de urgenţă. Guvernului i-au fost impuse condiţii

Parlamentul a încuviinţat prelungirea stării de...

Autor: Diana Grigore

16.04.2020, 13:40 5721

Parlamentarii au încuviinţat, joi, în şedinţă online, cu majoritate de voturi, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, dar au fost impuse Guvernului o serie de condiţii.

Drepturile şi libertăţile îţi vor fi îngrădite pentru încă 30 de zile. Parlamentarii au aprobat decretul privind prelungirea stării de urgenţă, însă nu au renunţat la condiţiile impuse de PSD. Astfel, Guvernul va trebui să prezinte un raport săptămânal cu activităţile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, iar la 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă Curtea de Conturi va verifica modul în care au fost făcute achiziţiile publice.

Din totalul celor 439 de parlamentari care şi-au exprimat votul, 404 au votat decretul, în timp ce 29 au votat împotrivă, iar cinci s-au abţinut. Alde şi Pro România au fost singurele partide care nu au susţinut aprobarea prelungirii stării de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO