Eveniment

Parlamentul elimină plafonul indemnizaţiilor pentru mame, guvernul spune că nu are bani

Parlamentul elimină plafonul indemnizaţiilor pentru...
31.03.2016, 00:04 230

Guvernul aşteaptă ca Parlamentul să precizeze care sunt sursele de finanţare pentru majorarea plafonului indemni­zaţi­ilor pentru mame, aşa cum prevede Constituţia.

Camera Deputaţilor a adoptat ieri cu unanimitate de voturi proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului, dar şi eliminarea plafonului de 3.400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât.

La finalul şedinţei Executivului, Dan Suciu a fost întrebat de jurnalişti dacă guvernul intenţionează să conteste la Curtea Constituţională majorarea plafonului indemnizaţiilor pentru mame, aşa cum a procedat în cazul primarilor, dar purtătorul de cuvânt al Palatului Victoria a evitat să răspundă tranşant. „Evident că această condiţionalitate de a preciza veniturile pe care se bazează această iniţiativă este una nenegociabilă, este o necesitate pe care Constituţia o cere. Este important de spus faptul că guvernul consideră că această iniţiativă de a sprijini natalitatea este una de maxim interes în România şi guvernul la rândul său se gândeşte la o serie de programe pentru că acest proces nu poate fi susţinut doar printr-o iniţiativă unică, punctuală. (...). În privinţa acestei legi, evident că toată discuţia se pune în găsirea surselor de finanţare“, a spus Suciu.

Camera Deputaţilor a adoptat ieri cu unanimitate de voturi proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului, dar şi eliminarea plafonului de 3.400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât. Decizia a fost luată deşi guvernul a avut obiecţii legate de eliminarea plafonului, precizând că Parlamentul ar trebui să indice sursa de finanţare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO