Eveniment

Parlamentul este convocat joi pentru citirea moţiunii de cenzură

Parlamentul este convocat joi pentru citirea moţiunii de...

Autor: Laura Buciu

08.09.2021, 10:50 41

Parlamentul a fost convocat joi pentru a fi citită moţiunea de cenzură, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a trimis încă de marţi moţiunea de cenzură către Guvern.

Moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR va fi citită în plenul reunit al Parlamentului, joi, după ce preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, va convoca şedinţa.

Moţiunea de cenzură semnată de parlamentari ai AUR şi USR PLUS a fost transmisă, marţi, Guvernului, chiar de către Ludovic Orban, care este şi preşedintele PNL.

El a citat, marţi, după şedinţa BPR care nu a avut cvorum, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării şi refuzul de a dezbate o moţiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituţiei întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilităţii Opoziţiei parlamentare de a cenzura şi controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

Hotărârea CCR precizează că moţiunea de cenzură trebuie citită în termen de 5 zile, iar aceasta a fost depusă vineri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO