Eveniment

Parlamentul European a decis: Toate telefoanele mobile, tabletele sau alte echipamente vor folosi un singur tip de încărcător

Parlamentul European a decis: Toate telefoanele mobile,...

Autor: Mediafax

20.04.2022, 18:49 2395

Parlamentul European a votat miercuri ca toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice să folosească un singur tip de încărcător, respectiv USB-C, anunţă eurodeputatul Alin Mituţă.

„<Are cineva un încărcător de Iphone/Samsung/Sony..?>. Întrebarea asta va fi istorie”, scrie pe Facebook europarlamentarul Alin Mituţa.

El afirmă că Parlamentul European a votat miercuri ca toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice să folosească un singur tip de încărcător, respectiv USB-C.

„Asta ne va scuti de bătăile de cap şi va elimina aproximativ 10 000 de tone de deşeuri electronice pe an. Ce urmează? După ce comisia IMCO din Parlamentul European a adoptat această măsură, ca modificare la directiva privind echipamentele radio, urmează să aprobăm şi în plen textul, ca mai apoi să fie negociat cu Consiliul şi să ajungă la o formă finală a legislaţiei”, conchide eurodeputatul USR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO