Eveniment

Parlamentul nu a primit niciun document de la Guvern, prin care să ceară încuviinţarea prelungirii stării de alertă. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: „Este nepermis”

Parlamentul nu a primit niciun document de la Guvern,...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

11.06.2020, 16:12 99

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că deşi mai sunt doar patru zile până la expirarea stării de alertă, Guvernul nu a trimis către Parlament niciun document prin care să se ceară încuviinţarea prelungirii. „Este nepermis”, spune Ciolacu.

„În momentul în care Guvernul României vine cu o nouă solicitare de încuviinţare a prelungirii stării de alertă, trebuie să vină cu o fundamentare. Aşteptăm şi această fundamentare şi proiectul de încuviinţare a prelungirii stării de alertă. În acest moment, suntem la patru zile până expiră această stare de alertă, iar Parlamentul României nu a primit niciun fel de document sau informare de la Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei BPN.

Liderul PSD a precizat că o decizie asupra acestui fapt va fi luată luni.

„Concret, în acest moment, ne-am dori să vedem hotărârea Guvernului. Repet: suntem la patru zile de expirarea stării de alertă iar noi nu avem niciun document. Mai mult, nu avem nicio respectare a legii în ceea ce priveşte fundamentarea solicitării stării de alertă. Decizia finală o vom lua luni”, a afirmat liderul PSD.

Ciolacu a mai spus că „este nepermis din partea Guvernului când mai sunt patru zile până la expirarea stării de alertă să nu ai niciun dialog instituţional cu Parlamentul României”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO