Eveniment

Partenerul de afaceri al Zara şi Massimo Dutti şi-a diminuat profitul cu 28% în primul semestru

Partenerul de afaceri al Zara şi Massimo Dutti şi-a...

Autor: Ioana Tudor

15.08.2014, 00:00 813

Producătorul de textile Conted Dorohoi (simbol bursier CNTE) a încheiat primul semestru cu afaceri de 10,1 mil. lei, în creştere uşoară comparativ cu perioada similară de anul trecut, însă şi-a diminuat profitul cu 28%, la 0,76 mil. lei pe fondul diminuării profitului din exploatare. „Acest nivel al cifrei de afaceri s-a obţinut prin vânzarea producţiei proprii fabricate în semestrul întâi 2014 şi prin vânzarea din stocurile de produse finite şi mărfuri. Astfel, produsele proprii şi mărfurile au contribuit cu 99,42% la realizarea cifrei de afaceri, iar serviciile prestate şi alte vânzări au reprezentat 0,58%”, se arată în raportul semestrial al companiei publicat pe bursa de la Bucureşti. Compania a obţinut venituri din exploatare de 10,3 mil. lei în primele şase luni, în urcare cu 8,5% faţă de acelaşi interval din 2013. Cheltuielile de exploatare au crescut însă cu 14%, la 9,5 mil. lei, ceea ce a dus la diminuarea rezultatului din exploatare la 0,87 mil. lei.

Vânzările pe piaţa internă reprezintă 65,69% din cifra de afaceri a Conted, iar cele la export contribuie cu 34% la rulajul total al companiei. Producătorul de îmbrăcăminte a vândut pe piaţa locală de 6,6 mil. lei în primul semestru, iar vânzările în Uniunea Europeană s-au plasat la 3,4 mil. lei. Principalii clienţi ai companiei sunt Zara, Massimo-Dutti (Spania), Devred, Jules, Brice, Celio (Franţa), Incotex şi Faconnable (Italia), precum şi Esprit Europe (Germania). Societatea avea 518 angajaţi în primul semestru, cu 12 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Principalii acţionari ai Conted sunt Manole Popa (25,5%), Nelu Pujina (20,3%) şi Valeria Negreanu (10%). Firma a intrat la tranzacţionare la categoria a II-a a BVB în februarie 2013, prin transfer de pe piaţa RASDAQ. Acţiunile Conted se tranzacţionau la preţul de 75 lei/unitate în a doua parte a şedinţei bursiere de astăzi, în creştere cu 2,75% faţă de închiderea de miercuri. La această cotaţie, societatea are o valoare de piaţă de 17,5 mil. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO