Eveniment

A patra zi de proteste în Piaţa Universtităţii. Mii de persoane protestează şi strigă ”Nu vrem anticiapate! Sunteţi nişte beţe-n roate!” sau ”Corupţia Ucide”, ”Orice vis măreţ începe cu un visător”, ”Noi suntem schimbarea pe care o căutăm”. VIDEO şi FOTO

Autor: Ştefan Stan, Maria Tufan

06.11.2015, 18:34 3577

UPDATE: S-a amplasat o scenă în Piaţa Universităţii. Oamenii sunt nemulţumiţi, strigă ”Scena suntem noi!” 

 

 

UPDATE 20:30 Peste 3.000 de persoane se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Universităţii, unde bulveradul Nicolae Bălceascu este blocat, fiind scandate mesaje precum "Colectiv, Colectiv", "Ieşiti din casă dacă vă pasă".

UPDATE: Peste 1.000 de oameni, care s-au adunat din nou, joi seară, la Piaţa Universităţii, au blocat bulevardul Nicolae Bălcescu, purtând pancarte cu mesaje anticorupţie, precum şi împotriva clasei politice.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Universităţii sunt câteva sute de persoane.

Chemarea la mitingul de vineri seară a fost făcută, ca şi în zilele precedente, pe Facebook: ”Vineri 06 si sâmbătă 07 se anunţa cele mai ample proteste organizate din aceasta săptămană.
Rugăm participanţii sa rămână la Piaţa Universităţi, acolo unde au loc evenimentele, făra a mai pleca de colo până colo !!!!”.

În urma consultărilor de vineri cu societatea civilă, preşedintele Klaus Iohannis a spus că va merge şi el printre manifestanţii din Piaţa Universităţii, dar nu va anunţa nici ora, nici ziua, pentru că nu vrea să facă din discuţiile cu oamenii din stradă un eveniment media. El a mai afirmat că vrea să vadă ce spun oamenii simpli şi ce aşteptări au de la preşedinte.

De asemenea, vineri seară, la ora 21.00, este programat şi un "Marşul tăcerii #Colectiv", în memoria victimelor incendiului din Bucureşti. Anunţul a fost făcut tot pe Facebook, utilizatorii reţelei fiind îndemnaţi să se adune în parcul din Piaţa Unirii şi să meargă într-un marş al tăcerii până în Clubul Colectiv.

 

Marţi, după cele trei zile de doliu naţional şi după un marş al tăcerii în memoria victimelor de la Colectiv, oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi exprima revolta. Peste 25.000 de persoane au manifestat animate de acelaşi gând: duşmanul comun - corupţia, iar schimbarea trebuie să aibă loc de acum.

Protestele au continuat miercuri şi joi, când în Piaţa Universităţii au ieşit în stradă zeci de mii de persoane. De asemenea, mii de oameni au protestat şi în marile oraşe, cerând schimbarea clasei politice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO