Omul de afaceri Dinu Patriciu, CEO-ul grupului Rompetrol, care a dat anul trecut 0,5 mil. euro pe 30% din actiunile restaurantului de lux Heritage, a decis sa inchida localul timp de cateva luni pentru renovare si restructurare, urmand sa il redeschida in primavara anului viitor, afirma surse din piata. De asemenea, Patriciu va schimba conducerea executiva a Heritage, supranumit si "restaurantul bancherilor", fiindca majoritatea actionarilor sunt bancheri. In prezent, CEO-ul restaurantului este Monica Cretu, care a fost anterior manager la Le Bastille, restaurant cu specific frantuzesc din Capitala. Decizia a fost luata in urma unei adunari generale a actionarilor care a avut loc la mijlocul acestei luni, unde Patriciu si-a anuntat planurile cu privire la Heritage. Omul de afaceri vrea sa schimbe radical orientarea restaurantului, transformandu-l intr-un club inchis, destinat doar membrilor. "Imi place mancarea buna si imi plac lucrurile frumoase, facute cu stil. Heritage le combina pe amandoua. Sunt bucuros ca am decis sa ma implic in acest proiect si sa il ajut sa creasca", a declarat pentru ZF Dinu Patriciu, fara a oferi detalii cu privire la planurile sale cu privire la Heritage. Deschiderea oficiala a restaurantului a avut loc in luna septembrie a anului trecut. Potrivit surselor citate, in tot acest interval, Heritage a fost pe pierderi, in special ca urmare a lipsei de implicare a actionarilor si ca efect al schimbarilor dese de management. Patriciu a investit 900.000 de euro in Heritage, 500.000 pentru a achizitiona pachetul de 30% din actiuni si inca 400.000 de euro pentru a acoperi pierderile inregistrate de restaurant. Odata cu intrarea lui Dinu Patriciu in afacere, numarul actionarilor a ajuns la 23, printre acestia numarandu-se Robert Rekkers, CEO al Bancii Transilvania, Anca Ioan, fost CEO al Tiriac Holdings, si Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac. Cel mai scump pranz la Heritage costa 125 de euro de persoana.