Eveniment

Patronatele vor grau fara taxe si in 2004

01.10.2003, 00:00 18

Patronatele din industria de morarit si panificatie solicita Ministerului Agriculturii prelungirea termenului de eliminare a taxelor vamale la importul de grau si dupa data de 1 ianuarie 2004 pentru se asigura necesarul intern.
"Cantitatea de 940.000 de tone de grau fara taxe vamale aprobata pentru acest an asigura necesarul intern pana la sfarsitul anului. Ne trebuie grau si dupa data de1 ianuarie pentru a sigura consumul pana la noua recolta ", a declarat ieri Aurel Popescu, presedintele patronatului Rompan. Presedintele Anamob, Viorel Marin, a spus ca din cauza recoltei mai slabe de grau din Europa in acest an, importurile s-ar putea realiza din Argentina sau Australia. In prezent, graul ajunge in tara la un pret mediu de 175 de dolari pe tona. In prezent, in urma renuntarii la licentele de import din partea unoradintre societatile solicitante, este disponibila o cantitate de 200.000tone de grau, pentru care urmeaza sa se acorde avize societatilor careau depus solicitarile de import ulterior termenului prin care s-a atinspragul de 940.000 de tone al contingentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO