Eveniment

Patronatul IMM-urilor: Reducerea plafonului pentru micro la 500.000 de euro va afecta 8.000 de companii şi nu va aduce venituri semnificative statului

Patronatul IMM-urilor: Reducerea plafonului pentru micro...

Autor: Adelina Mihai

07.07.2022, 10:00 428

Reducerea plafonului veniturilor obţinute în anul precedent, de la 1 milion de euro la 500.000 euro, pentru încadrarea unei companii în categoria microîntreprinderilor, nu va aduce un venit semnificativ la bugetul de stat, au transmis reprezentanţii Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), confederaţie patronală care reprezintă interesele întreprinderilor mici şi mijlocii. Măsura de reducere a plafonului pentru micro este una dintre propunerile incluse în proiectul de modificare a codului fiscal, aflat în prezent în dezbatere publică.

Aproximativ 8000 de microîntreprinderi vor trece la plata impozitului pe profit, spun reprezentanţii CNIPMMR. „Majorarea accizelor şi a TVA-ului la unele produse va duce la creşterea preţurilor, respectiv costuri suplimentare pentru populaţie; reducerea plafoanelor la PFA (norma de venit) va genera o migrare a PFA-urilor din domeniul IT către microîntreprinderi, iar impozitul colectat de stat va fi mai mic decât norma de venit; niciuna din aceste măsuri nu duce la reducerea presiunii inflaţioniste asupra cetăţenilor”, au transmis reprezentanţii CNIPMMR.

Aceştia au mai precizat că, exceptând măsurile ce privesc TVA-ului şi accizele, „toate celelalte sunt măsuri fără fundamentare fiscală şi economică pe termen mediu şi lung”.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO