Eveniment

Patronatul Serviciilor de Securitate se revoltă împotriva amenzilor de 23 milioane de lei date de Consiliului Concurenţei

Patronatul Serviciilor de Securitate se revoltă...

Autor: Mediafax

22.01.2018, 00:00 152

Patronatul Serviciilor de Securitate (PSS) consideră investigaţia Consiliului Concurenţei „atât incorectă cât şi injustă, fiind bazată pe o interpretare eronată a legislaţiei incidente în materie”, susţine organizaţia. 

Consiliul Concurenţei anunţase, joi, că a sancţionat cu amenzi de 23,422 milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro) 33 de companii şi  4 asociaţii de pe piaţa serviciilor de pază „pentru fixarea preţului minim, respectiv facilitarea fixării preţului minim”.

Membrii asociaţiilor „s-au înţeles să stabilească un preţ minim pentru servicii de pază pe tariful orar. Companiile au pretins că înţelegerea a avut loc din cauza că unii operatori de pe această piaţă practicau un preţ mai mic chiar decât preţul rezultat, având în vedere doar cheltuielile minime legale obligatorii”, a precizat, într-un comunicat, Consiliul Concurenţei.

Drept urmare, „PSS îşi rezervă dreptul de a contesta decizia Consiliului Concurenţei, atât prin uzitarea pârghiilor procedurale din legislaţia românească, cât şi la forurile europene”, menţionează, în replică, Patronatul Serviciilor de Securitate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO