Eveniment

Patronul CrisTim a dat afara a doua echipa de executivi in 2 luni

Patronul CrisTim a dat afara a doua echipa de executivi in 2 luni
19.08.2009, 18:55 6443

Radu Timis, proprietarul unei afaceri de 120 mil. euro in industria mezelurilor, cu peste 2.000 de angajati, CrisTim, surprinde intreaga piata dupa ce a decis sa se desparta de o echipa de executivi scoliti in multinationale, la mai putin de doua luni de cand i-a angajat. Marian Cretu, Radu Soare si Camelia Cringus nu mai fac parte in acest moment din businessul CrisTim.

"Ca antreprenor al acestui business, implicat direct in executie, vad lucrurile foarte bine, foarte obiectiv, le apreciez rapid si actionez in consecinta. Nu a fost o decizie deloc pripita", sustine Timis.

In luna mai, alti trei manageri din CrisTim au decis de comun acord cu actionarul sa paraseasca grupul de firme, dupa ce au lucrat intre cinci si unsprezece ani cu Radu Timis.

Cu toate ca trece printr-un sir de schimbari repetate la nivel de management, Timis se arata convins ca va reusi sa-si indeplineasca in acest an obiectivele de crestere cu 40% a vanzarilor, desi toti indicatorii macroeconomici sau cei de consum par sa contrazica astfel de previziuni optimiste.

De altfel, potrivit lui Timis, printre motivele care au dus la despartirea de executivii sai se numara inclusiv neincrederea acestora in posibilitatea de a atinge o astfel de tinta de vanzari.

"Deoarece nu s-au pliat pe viziunea, ideile, atitudinea, ritmul si stilul companiei CrisTim, nu au putut ramane alaturi de noi. Nu credeau in viziunea mea de a creste anul acesta businessul CrisTim cu 40%. De aceea, acum lucram numai cu esalonul doi", a declarat Timis, 48 de ani.

Astfel, intr-o perioada in care intregul business romanesc trece prin transformari uriase, cand unii antreprenori lasa restructurarea companiilor pe mana companiilor de consultanta, Timis a decis sa-si asume singur rezultatele companiei pe care a fondat-o in 1994. Daca ambele modele sau doar unul dintre acestea se va dovedi viabil, se va vedea insa doar la finalul acestei perioade de recesiune.

Radu Timis coordoneaza in acest moment din pozitia de presedinte departamentele de productie, logistica, vanzari, achizitii si IT, iar Cristina, sotia sa, a preluat pozitia de vicepresedinte si va coordona departamentele de marketing, juridic, resurse umane si administrativ. "Lucrurile nu stau alb si negru. Va fi un mix de comunicare, colaborare si conducere, la fel de frumos si fericit pentru cel din viata de familie", spune Timis.

Radu si Cristina Timis au inceput impreuna businessul CrisTim in 1994. Atunci insa, intreaga afacere se reducea la un chiosc de mezeluri in Piata Gorjului din cartierul Militari care avea sase metri lungime si 2,5 metri latime. Desi in primii ani de activitate businessul a fost construit de amandoi, Cristina Timis, care coordona partea de vanzare si contabilitate a companiei, a iesit din conducerea CrisTim in urma cu zece ani, dupa nasterea celui de-al doilea copil al celor doi.

Intrebat daca nu s-a grabit atunci cand a luat decizia de a se desparti atat de curand de toti cei trei manageri, Timis pare foarte sigur ca decizia sa a fost una corecta. La inceputul lunii mai, Timis declara ca a preluat conducerea executiva a grupului CrisTim deoarece are nevoie de oameni cu spirit antreprenorial. Despartirea de cel de-al doilea val de manageri nu poate insemna decat ca Timis nu a gasit ceea ce cauta. Mai mult, toti managerii cu ajutorul carora este coordonat in prezent businessul CrisTim au fost promovati din cadrul companiei.

 

Demisii la varf

Mai - Primul val de plecari

Gabriel Alexandru

40 de ani, vicepresedinte al grupului CrisTim; A venit in companie in 2004

Companii in care a lucrat anterior: Elvila, British American Tobacco

 

Csaba Muzsnay

47 de ani, Operations Director al grupului CrisTim; A venit in companie in 2006; Companii in care a lucrat anterior: Bosch, British American Tobacco

 

Cristian Ungureanu

42 de ani, director de marketing al grupului CrisTim; A venit in companie in 1998; Companii in care a lucrat anterior: ICEM Energ din Bucuresti, afacere proprie

 

Iulie - Al doilea val

Marian Cretu

39 de ani, Chief Operating Officer;

A venit in companie in iunie 2009; Companii in care a lucrat anterior: Robstone, Heineken Romania, Sensiblu

 

Camelia Cringus

Director de resurse umane si comunicare al grupului CrisTim; A venit in companie in iunie 2009; Companii in care a lucrat anterior: Alstom, Rompetrol

 

Radu Soare

39 de ani, director de marketing si PR al grupului CrisTim; A venit in companie: in iulie 2009; Companii in care a lucrat anterior: Grey Worldwide Romania, Rompetrol Downstream

 

Monalisa Ungureanu

36 de ani, Chief Financial Officer al grupului CrisTim; A venit in companie in 2000; Companii in care a lucrat anterior: Directia de Investigatii Fraude Vamale

 

CINE ESTE RADU TIMIS

 

Fost profesor de sport, Radu Timis, 48 de ani, a reusit sa construiasca in ultimii 15 ani impreuna cu sotia sa Cristina una dintre cele mai mari afaceri romanesti din industria mezelurilor, CrisTim. Grupul de companii inregistra la finalul anului trecut afaceri de aproximativ 120 mil. euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO