Eveniment

Patru marci au vandut prin „Rabla" mai putin de zece masini

Patru marci au vandut prin „Rabla" mai putin de zece masini
02.06.2009, 19:22 27

Cei mai „discreti" participanti la prima etapa a programului Rabla au fost Lada, care a vandut o masina din cele doua repartizate si Audi, care nu a vandut niciun model, potrivit datelor Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Dacia si-a epuizat cota totala alocata initial, de 1.731 de masini, dar, pentru ca ceilalti dealeri nu si-au atins targetul, cotele acestora au fost redistribuite astfel ca producatorul local a comercializat in total 5.693 de masini.
Pozitia a doua in clasamentul celor mai multe masini vandute prin programul REMAT este ocupata de Renault-Nissan Romania, cu 1.040 de autoturisme, reprezentand 60% din cota repartizata initial de 1.731 de unitati.
Vanzari ridicate in cadrul primei etape au inregistrat si Skoda (857 de unitati din 1.625 repartizate), Ford, cu vanzari de 618 masini si Opel cu 619 unitati.
Pe de alta parte, cele mai slabe vanzari au fost inregistrate de marcile considerate „exotice". Citroën a comercializat 63 de unitati din cota de 317 masini alocata, in conditiile in care seful Citroën Romania declara ca acest program nu conteaza pentru marca franceza, in conditiile in care cererea este scazuta pentru modelele de peste 10.000 de euro.
Mazda, marca nipona care inregistra anul trecut un ritm de crestere de trei cifre a vandut prin programul „Rabla" sase masini din cota de 366, iar Honda a comercializat doua masini - cat a fost si cota primita.
Cota totala alocata pentru prima etapa a fost de 20.000 de masini, din care s-au casat si vandut circa 12.000.
Dupa data de 10-15 iunie, a doua etapa a programului „Rabla" s-ar putea extinde la vehicule utilitare usoare de sub 3,5 tone si ar putea oferi posibilitatea ca un client sa poata achizitiona mai multe masini noi daca va casa mai multe masini mai vechi de zece ani, potrivit declaratiilor ministrului mediului Nicolae Nemirschi.
„Pana la emiterea unui nou ordin in care sa se mentioneze introducerea vehiculelor comerciale usoare in program se vor aplica reglementarile in vigoare", au spus oficialii AFM.
In etapa a doua a programului, cota totala alocata este de 28.000 de masini, care se va imparti in functie de rezultatele din etapa anterioara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO