Eveniment

Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului: Distanţarea între cearşafuri sau şezlonguri se va păstra, dar sunt destul de convins că se va renunţa la obligativitatea purtării măştii pe plajă. Există şi propuneri pentru redeschiderea piscinelor, inclusiv cele interioare

Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei,...

Autor: Alexandra Matei

11.05.2021, 14:10 207

Posibilele condiţii pentru redeschiderea piscinelor sunt stabilirea unui număr de persoane care au acces la piscine, în funcţie de suprafaţă sau accesul doar pentru persoanele vaccinate, testate sau imunizate.

În industria HoReCa, una dintre cele mai afectate industrii din România în ultimul an, ca urmare a pandemiei de Covid-19, restricţiile se vor relaxa începând cu 1 iunie, însă în ceea ce priveşte plajele şi piscinele, susţine Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, distanţarea se va păstra.

Acesta mai spune că s-ar putea renunţa, totodată, şi la obligativitatea purtării măştii pe plaje sau pe traseele montane.

„Legat de plaje, distanţarea va rămâne, ea a fost deja reglementată încă din sezonul trecut. Distanţarea între cearşafuri şi şezlonguri pe plajă se va păstra, dar sunt destul de convins că se va renunţa la obligativitatea purtării măştii pe plaje sau pe traseele montane. Există şi propuneri pentru redeschiderea piscinelor, inclusiv cele interioare. Sunt mai multe variante şi urmează să vedem care va fi decizia finală. Printre posibilele condiţii pentru redeschiderea piscinelor există variante bazate pe numărul de persoane pe suprafaţă sau acces doar pentru cei care sunt vaccinaţi, testaţi sau imunizaţi, dar aceste lucruri vor depinde foarte mult de propunerile care vor veni în perioada următoare”, a declarat Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în cadrul unei conferinţe de presă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO