Eveniment

Pe aici nu se trece: UE adaugă 21 de companii aeriene ruse la cele interzise în spaţiul european

Pe aici nu se trece: UE adaugă 21 de companii aeriene...

Autor: Dorin Oancea

11.04.2022, 14:10 146

Comisia Europeană a adăugat 21 de companii aeriene ruseşti pe lista transportatorilor cărora li s-a interzis să opereze în blocul celor 27 de ţări, deoarece nu respectă standardele internaţionale de siguranţă, a anunţat luni organul executiv al UE, conform Reuters.

"Agenţia federală rusă pentru transport aerian a permis companiilor aeriene ruseşti să opereze sute de aeronave deţinute de străini fără un certificat de navigabilitate valabil", a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Valean.

"Companiile aeriene în cauză au făcut acest lucru cu bună ştiinţă, încălcând standardele internaţionale de siguranţă. Acest lucru ... reprezintă o ameninţare imediată la adresa siguranţei", a spus ea.

Adina Vălean a precizat că decizia de a interzice companiile aeriene certificate în Rusia, printre care se numără şi Aeroflot, nu este o altă sancţiune împotriva Moscovei pentru invazia sa în Ucraina, ci o măsură luată doar pe baza unor motive tehnice şi de siguranţă.

Comisia a precizat că, după adăugarea celor 21 de companii aeriene ruseşti, lista neagră a UE a transportatorilor cărora li s-a interzis accesul pe cerul UE conţine acum 117 companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO