Eveniment

Pe ce s-au dus 300.000 de euro? Ştefan Pădure, preşedintele APAR vorbeşte despre eşecul de la cel mai important târg alimentar din lume: „Am fost ca săracii!“

Pe ce s-au dus 300.000 de euro? Ştefan Pădure,...

Autor: Roana Rotaru

25.10.2016, 00:07 1191
Ştefan Pădure, preşedintele Asociaţiei pentru Promo­varea Alimentului Ro­mânesc (APAR), spune că eşecul de la SIAL, cel mai mare târg alimentar din lume organizat la Paris, nu este un caz singular, explicând că mai multe târguri, cum ar fi în cele din sectorul IT sau din producţia de mobilier, nu au mai fost organizate din cauză că reprezentanţii Ministerului Econo­miei nu şi-au îndeplinit obligaţiile la timp.

În cazul eşecului de la SIAL, standul României, pentru care Ministerul Economiei a plătit peste 300.000 de euro, a rămas neame­najat după ce firma care trebuia să se ocupe de acest lucru s-a retras din proiect. 

„Erau programate mai multe târguri din diverse sectoare, precum IT sau mobilier, dar care au fost ratate pentru că statul nu a plătit, iar firmele nu au reuşit să se organizeze pe banii lor să participe. În cazul SIAL, marele câştig a fost totuşi că s-a plătit chiria spaţiului de către Ministerul Economiei. De bine, de rău, la SIAL s-a făcut ceva, dar sunt sectoare care au ratat în mai mulţi ani participarea la târg, iar România este scoasă de pe hartă“, a declarat pentru ZF Ştefan Pădure.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO