Eveniment

Pensiile întârzie în Suceava: Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă probleme. „CEC Suceava nu doreşte să ajutăm oamenii”

Pensiile întârzie în Suceava: Ministrul Muncii,...

Autor: Departamentul Social

10.01.2020, 12:40 350

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că există probleme la virarea pensiilor în judeţul Suceava, ea spunând, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că „CEC Suceava nu doreşte să ajutăm oamenii”.

„Faci tot posibilul să fie banii trimişi cât mai repede pensionarilor după sărbători, din momentul în care aceştia sunt în cont la Poştă/la Bănci şi, când lucrurile se mişcă ... CEC Suceava nu doreşte să ajutăm oamenii. CEC Suceva are de făcut documente două zile de când intră banii. Vrea toată ţara dar nu vrea CEC Suceava. Ne-a informat fostul Ministru M.C Budăi/PSD că nu doreşte, nu trebuie grăbit nimic. PSD nu este de acord să ajungă banii mai devreme la pensionari. E scrupulos, ţine la proceduri. Se bucură dacă poate să blocheze sau să întârzie ceva. Eu ţin la oameni”, scrie Violeta Alexandru.

În ianuarie distribuirea pensiilor s-a decalat pentru că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române începând cu 7 ianuarie, aşa cum se întâmplă la fiecare început de an, din cauza sărbătorilor de iarnă.

Poşta Română spune că într-o lună obişnuită primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate.

„Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ 3 zile. Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile”, explică Poşta, într-un comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO