Eveniment

Pentru un cadou de Crăciun, românii au un buget mediu de 200 de lei, în creştere cu 15% faţă de 2018

Pentru un cadou de Crăciun, românii au un buget mediu...

Autor: Teona Tomoiaga

17.12.2019, 14:18 56

Bugetul mediu pentru un cadou de Crăciun este de 200 lei, în creştere cu 15% faţă de anul precedent, iar cei mai mulţi români cumpără două sau trei jucării, arată datele unei analize a EduClass.ro, magazin de jucării educaţionale.

Astfel, de Crăciun, cei mai mulţi copii primesc două sau trei jucării, cei cu vârsta de patru sau cinci ani chiar mai multe, iar cei mai mari primesc mai puţine jucării, dar mai scumpe.

Pregătirile pentru Cărciun încep odată cu Black Friday, când se comandă aproximativ 25% dintre cadouri. Aici sunt incluse însă şi comenzile pentru Moş Nicolae, unde media comenzii este de 150 de lei, arată analiza.

Cele mai multe comenzi sunt înregistrate în luna decembrie, 35% în prima săptămână, respectiv perioada 10-20 decembrie - 40% dintre comenzi, când numărul acestora creşte de cinci ori faţă de o perioadă obişnuită din an.

Totodată, datele arată o creştere considerabilă şi în prima parte a acestei perioade aglomerate, pe fondul experienţei clienţilor cu livrările, care preferă să comande din timp, pentru a nu avea surprize sau, dacă întârzie cu comenzile, vin în showroom.

De asemenea, un sondaj al EduClass.ro a arătat că 92% dintre părinţi consideră joaca o activitate esenţială în conectarea cu copilul. 60% dintre părinţi au precizat că petrec între una şi trei ore zilnic cu copiii de vârstă mică, în timp ce aproape o treime fac acest lucru mai puţin de o oră zilnic. 11% au timp să se joace cu copilul doar în weekend.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO