Eveniment

Percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală

Percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe,...

Autor: Gabriela Ghitcuta

19.04.2016, 08:21 1563

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, poliţiştii din Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează, marţi dimineaţă, 18 percheziţii în Capitală, Ilfov, Constanţa, Vâlcea, Buzău, Braşov, Brăila, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 5 milioane de lei, opt persoane urmând să fie conduse la audieri.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un lanţ de societăţi comerciale fantomă, care au furnizat facturi fictive, în vederea înregistrării în contabilitate, pentru sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului ", se mai spune în comunicat.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Capitalei, au fost depistate mai multe firme fantomă, înregistrate de cei opt suspecţi pe numele unor persoane de condiţie modestă şi de etnie romă. Din 2012 şi până acum, "şi-au înregistrat între aceste firme fantomă, achiziţii de materiale de construcţii şi servicii în domeniul construcţiilor pentru reducerea masei impozabile şi pentru a deduce taxa pe valoare adăugată".

La finalul percheziţiilor, cei opt suspecţi vor fi conduşi pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO