Eveniment

Percheziţii în Capitală privind lucrări la Spitalul Obregia, prejudiciu de peste 1 milion de euro

Percheziţii în Capitală privind lucrări la Spitalul Obregia, prejudiciu de peste 1 milion de euro

Autor: Livia Ispas, Andrei Dumitrescu

11.03.2013, 11:02 825

Percheziţiile făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor la şapte adrese din Bucureşti şi Ilfov vizează destructurarea unui grup infracţional constituit din şapte persoane suspectate de infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice.

"Membrii grupării sunt suspectaţi că au realizat beneficii financiare din obţinerea unor contracte de achiziţie publică de la o unitate spitalicească din Bucureşti, pentru executarea unor lucrări de reparaţii şi construcţii", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Surse din Poliţie au precizat pentru MEDIAFAX că este vorba despre Spitalul Obregia din Capitală, la unitatea sanitară fiind făcute percheziţii. Totodată, sursele citate au arătat că una dintre persoanele vizate ar fi George Marcu, fost director al Spitalului Obregia, în prezent director general la Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

Lucrările de reparaţii şi construcţii la Spitalul Obregia ar fi fost supraevaluate, iar apoi ar fi fost înregistrate cheltuieli fictive şi de cesionare a societăţilor prestatoare către terţi, pentru a împiedica astfel verificările fiscale.

Membrii grupării ar fi produs astfel Spitalului Obregia un prejudiciu estimat la 3.800.000 de lei şi bugetului de stat de 1.400.000 de lei.

La finalul percheziţiilor vor fi audiate la sediul Poliţiei Române 15 persoane, urmând ca în cazul acestora să fie dispuse măsuri legale.

În această cauză se fac cercetări pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi evaziune fiscală prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

AFACERI DE LA ZERO