Eveniment

Percheziţii în Capitală şi cinci judeţe, într-un dosar de evaziune de aproape 10 mil.euro

Percheziţii în Capitală şi cinci judeţe, într-un...

Autor: Andrei Dumitrescu, Livia Ispas

14.05.2015, 09:11 874

Poliţiştii bucureşteni, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, fac 42 de percheziţii, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Braşov şi Maramureş, 38 de persoane urmând să fie duse la audieri.

"Din datele şi probele administrate în cauză în perioada octombrie 2014 - mai a.c., rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii înregistrau în contabilitate facturi fiscale false, precum şi alte documente contabile care nu aveau la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 9.300.000 de euro", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei şi Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că în această cauză ar fi vizate aproximativ o sută de firme, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La percheziţii participă 170 de poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sprijiniţi de Inspectoratele de Poliţie ale judeţelor Ilfov, Maramureş, Braşov şi Prahova. Acţiunea este sprijinită şi de Serviciul Român de Informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO