Eveniment

Percheziţii în şase judeţe, la firme suspectate de evaziune fiscală de 2,5 mil.lei

Arhiva Mediafax

Autor: Livia Ispas

18.06.2014, 09:18 306

Percheziţiile au loc în judeţele Argeş, Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea şi Dâmboviţa, la 47 de adrese, dintre care 22 la sediile unor societăţi comerciale şi 25 la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, din noiembrie 2013 şi până în prezent, 19 reprezentanţi ai unei societăţi comerciale ar fi achiziţionat, comercializat şi procesat produse de morărit, panificaţie şi patiserie, fără a înregistra în evidenţele contabile aceste operaţiuni şi veniturile realizate.

Prejudiciul produs bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit şi a TVA a fost estimat de anchetatori la 2,5 milioane de lei.

La percheziţii participă 165 de poliţişti de la IPJ Argeş, inspectoratele de poliţie judeţene Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea, Dâmboviţa, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, precum şi 50 de jandarmi. Acţiunea este sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de Serviciul Român de Informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO