Eveniment

Percheziţii la avocatul Doru Boştină, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul IT

Percheziţii la avocatul Doru Boştină, într-un dosar...

Autor: Andrei Dumitrescu

14.05.2015, 07:39 1235

Conform surselor citate, vor fi emise mandate de aducere pe numele a 16 persoane, printre acestea fiind şi avocatul Doru Boştină şi fiul acestuia.

Poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţele acestora din Bucureşti şi Corbeanca, precum şi la cabinetul de avocatură al lui Doru Boştină.

Într-un comunicat transmis joi dimineaţă, Poliţia Română anunţă că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, desfăşoară o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul IT şi al consultanţei, astfel că au loc 18 percheziţii la 16 persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, sunt efectuate 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, iar persoanele vizate sunt suspectate că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

"Una dintre societăţile comerciale care ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale este o casă de avocatură din municipiul Bucureşti", arată Poliţia Română.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO