Eveniment

Pericol de inundaţii şi avertizare de ploi torenţiale în Dobrogea

Pericol de inundaţii şi avertizare de ploi torenţiale...

Autor: Petru Mazilu

13.08.2022, 17:31 59

Hidrologii avertizează că sâmbătă este pericol de inundaţii pe mai multe cursuri de apă din Dobrogea, în timp ce meteorologii au emis o avertizare de ploi torenţiale valabilă în câteva localităţi din judeţul Constanţa. 

Avertizarea hidrologilor este valabilă sâmbătă, până la miezul nopţii.

Specialiştii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor spun că din cauza „precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din judeţele Constanţa şi Tulcea”.

Meteorologii anunţă că zonele ameninţate de inundaţii va ploua torenţial. Ei au emis o averizare cod galben care este valabilă până la ora 19.00 în localităţile Cernavodă, Hârşova, Rasova, Ciobanu, Ghindăreşti, Saligny, Seimeni, Topalu, Gârliciu, Siliştea, Saraiu şi Horia dim judeţul Constanţa.

În zonele menţionate vor fi „averse din care se vor acumula peste 25-35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO