Eveniment

Persoanele care au avut COVID nu trebuie să mai stea în carantină la sosirea în ţară

Persoanele care au avut COVID nu trebuie să mai stea în...

Autor: Laura Buciu

04.12.2020, 23:10 722

Persoanele care au avut COVID şi pot demonstra asta cu acte medicale sau prin verificarea în baza de date Corona-forms nu trebuie să mai stea în carantină la sosirea în ţară din ţările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat, potrivit hotărârii CNSU de vineri.

Potrivit hotărârii CNSU, sunt exceptate de la măsura intrării în carantină la sosirea în România persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară.

Acest fapt poate fi dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms

Sunt exceptate de la măsura carantinării şi persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedeşte prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puţin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului şi au trecut cel puţin 14 zile de la data primului test pozitiv şi până la data contactului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO