Eveniment

Peste 100 de mebri USR au făcut apel la conducerea partidului: Nu tolerăm execuţiile politice

Peste 100 de mebri USR au făcut apel la conducerea...

Autor: Elena Crangasu, Mediafax

12.12.2019, 19:29 270

Peste 100 de membri USR, potrivit unui mesaj postat de senatorul Mihai Goţiu, au cerut, joi, conducerii formaţiunii să revină asupra deciziei de a o exclude pe Olimpia Ardelean din partid, transmiţând că nu tolerează „execuţiile politice”.

„Colega noastră Olimpia Ardelean, membru al Biroului Judeţean Ilfov, a fost exclusă pe baza unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizaţiei judeţene. De fapt, un avertizor de integritate a fost exclus din USR pentru că şi-a făcut treaba, pentru că deranjează. (...) Genul acesta de execuţii politice nu au nimic de-a face cu valorile USR iar noi, subsemnaţii, nu tolerăm aşa ceva”, a scris senatorul Mihai Goţiu, joi, pe Facebook, în numele mai multor membri ai USR.

Potrivit semnatarilor, USR şi-a pierdut din libertatea de exprimare.

„Prin ceea ce s-a întâmplat aseară, USR a pierdut masiv într-un aspect esenţial al lui: libertatea de exprimare şi respectul pentru dreptul la opinie al membrilor. Noi, semnatarii acestui apel, considerăm că avem o responsabilitate faţă de cetăţeni să semnalăm derapajele din USR şi să apărăm membrii, când drepturile lor nu sunt respectate. Ne-am asumat în faţa electoratului că vom fi un altfel de partid şi ne vom ţine această promisiune”, a explicat Goţiu.

Senatorul a anunţat că mai mulţi membri şi-au anunţat astăzi demisia din USR în urma celor întâmplate şi le cer celor ce nu sunt de acord cu echipa Dan Barna, dar au rămas în partid, să îndrepte partidul spre mai multă democraţie.

„Excluderile nedemocratice sunt cu adevărat un motiv temeinic de dezamăgire. Îi îndemnăm însă pe membrii USR care nu sunt de acord cu echipa Barna să rămână în partid şi să îl facă mai democratic. Un partid care îşi propune să salveze România nu va reuşi asta pedepsind exprimarea legitimă a opiniei, pentru a face pe plac oricărui şef ar fi vremelnic la conducerea sa. Este un moment greu pentru USR, dar unul propice pentru a arăta cetăţenilor României că nu toate partidele sunt la fel. Vom reuşi asta doar cu dezbateri democratice şi consistente în interiorul USR, nu cu excluderi ale persoanelor incomode conducerii. Avem un întreg an de campanii şi alegeri în faţa noastră, în care nu va fi vorba despre noi, ci despre cum salvăm România din criza în care se află. USR trebuie să revină la construcţie, nu să se îndrepte spre demolare. Avem o responsabilitate faţă de membri şi faţă de România să dăm o alternativă credibilă pentru guvernarea la nivel local şi naţional”, a argumentat Mihai Goţiu.

Semnatarii cer conducerii partidului sa adopte o decizie de anulare a ”sancţiunii disproporţionate” aplicate Olimpiei Ardelean, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul soţului eurodeputatului Clotilde Armand, Sergiu Moroianu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO