Eveniment

Peste 100 de pompieri intervin pentru stingerea incendiului din Arefu, Argeş

Peste 100 de pompieri intervin pentru stingerea...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

23.04.2018, 08:30 535

Potrivit ISU Argeş, incendiul de vegetaţie uscată din localitatea Arefu, în vecinătatea Cetăţii Poenari, este sub control.

Pompierii au intervenit şi pe timpul nopţii pentru lichidarea incendiului, iar luni dimineaţă au fost suplimentate forţele şi mijloacele de intervenţie. Au sosit în sprijin pompieri din Teleorman, Braşov, Sibiu, Ilfov şi Prahova, la această oră fiind prezenţi peste o sută de pompieri.

IGSU a informat că Inspectoratul General de Aviaţie din MAI a pus la dispoziţie două elicoptere dotate cu dispozitiv Bambi Bucket.

”Pe durata nopţii trecute, au fost continuate misiunile de stingere, iar în această dimineaţă a fost efectuat un zbor de survol în zonă. În funcţie de focarele identificate, vor fi stabilite direcţiile de acţiune pentru perioada următoare”, arată IGSU.

Intervenţia este grea din cauza ariei mari de acţiune, a accesului îngreunat şi a cantităţilor limitate de apă din pădure.

De asemenea, potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia rutieră era oprită, luni dimineaţă, pe DN7C Transfăgărăşan, pe ambele sensuri de mers, din cauza incendiului de vegetaţie şi a căderilor de pietre pe carosabil.

Incendiul a izbucnit duminică în apropiere de Cetatea Poenari, 60 de turişti au fost evacuaţi. Având în vedere terenul din zonă pe care nu se poate interveni, la Arefu a ajuns şi un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket, urmând să intervină pentru stingerea flăcărilor.

Cetatea Poenari este un monument istoric aflat în judeţul Argeş, situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeşului, lângă localitatea Arefu, la câţiva kilometri de barajul şi lacul de la Vidraru. Ruinele cetăţii sunt amenajate ca obiectiv turistic şi sunt vizitate de turişti români şi străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO