Eveniment

Peste 15.000 de turişti petrec Paştele în staţiunile de pe Valea Prahovei. Care este cea mai căutată staţiune

Peste 15.000 de turişti petrec Paştele în staţiunile...

Autor: Laura Petrescu

06.04.2018, 12:07 467

Peste 15.000 de turişti petrec Paştele la munte, în staţiunile de pe Valea Prahovei, cea mai căutată fiind Sinaia, unde pe pârtiile de altitudine se poate schia. Cel mai bine s-au vândut pachetele unităţilor de două şi trei stele, iar preţurile s-au menţinut la nivelul celor de anul trecut.

Şeful Centrului de Informare şi Promovare Turistică Sinaia, Paul Popa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că gradul de ocupare, de Paşte, este de aproape 100%, fiind unităţi de cazare care au rezervate camere în proporţie de 97-98%.

De Paşte, sunt aşteptaţi pe Valea Prahovei peste 15.000 mii de turişti, cei mai mulţi fiind la Sinaia, care dispune şi de cele mai multe locuri de cazare omologate: peste 6.000. Cel mai bine s-au vândut pachetele unităţilor de două şi trei stele, iar preţurile au fost ca anul trecut.

”În Sinaia, gradul de ocupare este de aproape 100%. Toate structurile mici sunt ocupate. La fel şi în Buşteni sau Azuga. Dacă punem la socoteală şi persoanele care au case de vacanţă la noi, în Sinaia, de Paşte, vom avea peste 10.000 de turişti. Sunt şi cei care practică turismul de o zi. O să fie un Paşte cu zile frumoase, azi (vineri n.r.) ce plouă, dar în rest s-au anunţat zile frumoase. Preţurile pachetelor au fost ca anul trecut, s-au menţinut. Cel mai bine s-au dat pachetele de la două şi trei stele”, a declarat Popa.

La rândul său, primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că de Paşte, pe pârtiile de altitudine se va schia, fiind unul dintre anii cu zăpadă din belşug, iar turiştii se vor putea şi bronza.

”Schiul de primăvară este mai bun. Pentru că este zăpada impecabilă şi se anunţă soare. Sunt mulţi schiori care se dau pe pârtii în pantaloni scurţi pentru că vor să se şi bronzeze. Zăpada este foarte bună. Se schiază de Paşte şi mult timp de acum încolo. De mult nu s-a mai schiat aşa bine. Avem doar patru pârtii închise”, a spus Oprea.

Unităţile hoteliere au pregătit surprize turiştilor care petrec la munte Sfintele Sărbători Pascale: atelier de încondeiat ouă sau de realizat felicitări şi de preparat turtă dulce, spectacol de magie sau vânătoare de ouă.

Pentru trei nopţi de cazare, la un hotel de cinci stele, din Sinaia, turiştii plătesc 2.500 de lei. Pachetul include, pe lângă cazare, acces la centrul SPA al hotelului, concert în seara de 6 aprilie, trataţie tradiţională în noaptea de Înviere sau dejunul pascal. În plus, copiii vor avea cadouri surpriză aduse special de iepuraş. Hotelierii au pregătit şi un atelier de încondeiat ouă, de realizat felicitări şi de preparat turtă dulce şi biscuiţi, pentru copii, un spectacol de magie şi vânătoare de ouă cu cadou surpriză pentru câştigător.

La un hotel de trei stele din Sinaia, de Paşte, 3 nopţi de cazare cu mic dejun bufet inclus costă 1.240 lei, locul în cameră dublă. Sejurul include primire tradiţională cu ouă roşii, vin si cozonac în Noaptea Învierii, un dejun pascal, cu meniu tradiţional şi program artistic diversificat. Turiştii vor participa şi la o tombolă cu premii.

În Buşteni, la un hotel de 3 stele, oferta de Paşte include 3 sau 4 nopţi de cazare şi costă de la 405 lei la 600 de lei, în funcţie de durata pachetului şi tipul de camera. Pachetul de servicii include, pe lângă cazare, mic dejun, gustare tradiţională în noaptea de Înviere, dejun în ziua de Paşti. Pe toata perioada sejurului clienţii beneficiază gratuit de parcare, wi-fi şi acces la terenurile de sport.

Copiii cu vârstă până la 6 ani au gratuitate la micul dejun şi la cazare, dacă nu se solicită pat suplimentar. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani, se achită 50% din valoarea pachetului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO