Eveniment

Peste 254 de morţi în Columbia, din cauza unor alunecări de teren

Peste 254 de morţi în Columbia, din cauza unor...
02.04.2017, 12:03 64

Ploi abundente care au durat mai multe ore în cursul nopţii au făcut ca râurile să iasă din matcă, inundând cu noroi mai multe case din provincia Putumayo.

Mai multe persoane sunt date dispărute. Un militar a spus că principalul spital din zonă depune eforturi mari pentru a trata victimele.

Aproximativ 1.000 de militari şi poliţişti sunt implicaţi în operaţiunea de salvare.

Juan Manuel Santos, care s-a deplasat în regiunea afectată, a spus că militarii au fost trimşi la faţa locului ca parte a răspunsului naţional în caz de urgenţă.

Jose Antonio Castro, primarul capitalei provinciale Mocoa, a declarat pentru postul de radio Caracol că oraşul este "total izolat", fără electricitate şi apă.

Alunecările de teren au fost cauzate de creşterea nivelului râului Mocoa şi a trei dintre afluenţii săi, a declarat pentru AFP un reprezentant al Unităţii Naţioanale de Gestionare a Riscului în caz de Dezastre. Serviciile de salvare au anunţat că 17 regiuni învecinate au fost afectate.

Serviciile de salvare au anunţat că 17 regiuni învecinate au fost afectate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO