Eveniment

Peste 150 de poliţişti au descins în 8 judeţe din România într-un dosar de spălare a banilor

Peste 150 de poliţişti au descins în 8 judeţe din România într-un dosar de spălare a banilor
24.02.2016, 11:03 1338

În această dimineaţă, peste 150 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pun în aplicare 53 de mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Alba, Mureş, Dâmboviţa, Botoşani şi Prahova, într-un dosar unde prejudiciul se ridică la peste 21 de milioane de lei. 

”Poliţiştii pun în executare 23 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune şi spălarea banilor”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei. 

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

”În urma documentării activităţii infracţionale a bănuiţilor a rezultat faptul că, în perioada 2011 – 2014, aceştia au desfăşurat acte de comerţ intracomunitar cu produse din carne şi produse chimice, pe care le-au comercializat în mod ilicit pe teritoriul României, către mari distribuitori de astfel de mărfuri, folosindu-se în acest scop de 15 societăţi comerciale de tip “fantomă”. 

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la peste 21.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Sectorului 5.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 
 
AFACERI DE LA ZERO