Eveniment

Peste 160.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung joi în România

Peste 160.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung joi în...

Autor: Laura Buciu

17.02.2021, 12:13 472

Peste 160.00 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, joi, în România, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare şi vin în România pe cale terestră.

Potrivit RoVaccinare, vor ajunge, joi, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” un număr de 163.200 doze de vaccin AstraZeneca.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO