Eveniment

Peste 160 de oferte pentru sali de sport

21.02.2003, 00:00 16

Compania Nationala de Investitii a inregistrat, pana miercuri, prin intermediul sistemului de achizitii publice e-licitatie.ro, un numar de 163 de oferte preliminare pentru construirea a 215 sali de sport, afacere evaluata la peste 20 de milioane de dolari.
Potrivit Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, caietul de sarcini pentru participarea la acest program a fost achizitionat de peste 1.000 de companii. Societatile precalificate, care vor fi anuntate pana astazi, vor trimite oferte finale, in plic, pana la 27 februarie 2003, si pana la 28 februarie 2003, prin mijloace electronice.
Programul privind construirea de sali de sport, derulat de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei prin intermediul Companiei Nationale de Investitii, societate aflata sub autoritatea sa, prevede realizarea unui numar de 400 de sali de sport, in perioada 2002-2004, pe langa institutiile de invatamant din mediul rural si urban.
Pentru incheierea contractelor, Compania Nationala de Investitii a stabilit conditii suplimentare de participare, care se adauga celor prevazute in legislatia privind achizitiile publice.
In procesul de preselectie a ofertelor, se va tine seama de solvabilitatea patrimoniala (care trebuie sa fie mai mare de 30%), de lichiditatea generala (peste 100%), ca si de capacitatea financiara, nivelul acesteia trebuind sa fie de cel putin 100.000 de euro pe lucrare.
Alte conditii se refera la cifra medie de afaceri inregistrata in ultimii trei ani, la experienta in realizarea unor obiective similare, precum si la dotarea tehnica si la forta de munca necesare pentru finalizarea lucrarilor in intervalul de timp stabilit.
Salile de sport existente sunt in numar insuficient si nu asigura spatiul pentru practicarea sporturilor de echipa. Datele statistice furnizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii precizeaza ca peste 6.000 de unitati scolare nu au sala de sport, dintre acestea 841 fiind licee si grupuri scolare, din care 626 in mediul urban si 215 in mediul rural.
In program sunt prevazute a fi realizate doua tipuri de sali, unele cu o capacitate de 200-300 spectatori, altele cu o capacitate mai mica, de circa 50 spectatori. Cele mai multe sali - 16 - urmeaza sa fie construite in Bucuresti. De asemenea, potrivit programului, in judetul Alba se vor ridica 12 sali, iar in Arges - zece. Primele lucrari de constructie a salilor de sport vor incepe in primavara anului 2003, potrivit estimarilor oficialilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO