Eveniment

Peste 2.000 de oameni au ajuns la Urgenţe la Spitalului Universitar în preajma Revelionului

Peste 2.000 de oameni au ajuns la Urgenţe la Spitalului...

Autor: Daniela Timofti

03.01.2019, 17:12 368

Peste 2.000 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgentă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti în perioada 28 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019, anunţă unitatea spitalicească, precizând că numărul de pacienţi a fost mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

"2.055 de persoane s-au prezentat la Camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti în perioada 28 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019", anunţă reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, pe Facebook.

Numărul prezentărilor la camera de gardă a fost mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cei mai mulţi dintre oamenii care s-au prezentat în aceste zile la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost vârstnici, cu afecţiuni respiratorii.

“Un procent semnificativ l-au reprezentat persoanele care au avut infecţii respiratorii. Au venit pacienţi de toate vârstele, dar majoritari au fost cei de peste 70 de ani. Infecţiile respiratorii sunt considerate a fi cele mai dese boli din acest sezon şi afectează cel mai frecvent căile aeriene superioare: nasul, sinusurile, faringele şi laringele. Este important de ştiut că o hidratare corespunzătoare, spre exemplu consumul de ceaiuri calde, dar şi o alimentaţie echilibrată şi evitarea excesului de carne şi grăsimi contribuie la o vindecare mai rapidă”, a declarat managerul unităţii spitaliceşti, Silvia Nica.

În 2017, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti s-au prezentat peste 135.000 de persoane.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt 49 de linii de gardă, dintre care patru linii de medicină de urgenţă care pot acorda 24 de ore din 24 asistenţă medicală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO