Eveniment

Peste 20 de terorişti morţi, inclusiv un lider al grupării Al-Nusra, într-un raid aerian în Siria

Peste 20 de terorişti morţi, inclusiv un lider al...

Autor: Roxana Maciuca

04.04.2016, 10:48 364

Abu Firas al-Suri, purtător de cuvânt al grupării teroriste Al-Nusra, a murit duminică împreună cu fiul său în raidul aerian din provincia Idlib, susţine OSDO.

Printre militanţii decedaţi se află şi patru luptători strini.

Nu se ştie exact dacă raidul aerian a fost efectuat de forţele siriene sau ruse.

Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, a declarat pentru AFP că Abu Firas se afla, în momentul efectuării raidului aerian, la o întâlnire cu alţi lideri islamişti în localitatea Kafar Jales.

Raidul a vizat încă o bază a grupării Al-Nusra şi o alta a grupului afiliat Jund al-Aqsa.

Din 27 februarie, un armistiţiu parţial este în vigoare în Siria, dar nu este valabil şi în cazul organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra, afiliată Al-Qaida.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un conflict între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupări rebele, printre care se află şi organizaţii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la începutul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) şi-au părăsit locuinţele, mutându-se în alte zone ale ţării sau emigrând.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO