Eveniment

Peste 3,3 milioane de turişti s-au cazat în hoteluri şi pensiuni până la sfârşitul lunii mai, însă doar 14% au fost străini

În 2021, circa  9 milioane de persoane s-au cazat în unităţile de cazare din România.

În 2021, circa 9 milioane de persoane s-au cazat în unităţile de cazare din România.

Autor: Miruna Diaconu

17.07.2022, 10:56 125

♦ Sosirile din primele cinci luni ale acestui au fost cu 35% mai multe faţă de numărul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste 3,3 milioane de turişti, români şi străini, au ajuns în unităţile de cazare din România în primele cinci luni ale acestui an, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Din numărul total, doar 14% au fost turişti străini, ceea ce arată o revenire lentă a turismului de incoming.

România nu avea un puternic turism de incoming nici înainte de pandemie, străinii reprezentau circa 25% din numărul total al sosirilor înainte de pandemie, însă acest procent a scăzut odată cu introducerea restricţiilor.

Sosirile din primele cinci luni ale acestui au fost cu 35% mai multe faţă de numărul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, însă sub nivelul din 2019, astfel că revenirea turismului încă nu s-a întâmplat. în topul ţărilor din care au venit cei mai mulţi turişti străini în primele cinci luni se află Germania, Israel şi Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO