Eveniment

Peste 30 de proiectile din cel de-al doilea război mondial, găsite în apropiere de Alba Iulia

Peste 30 de proiectile din cel de-al doilea război...

Autor: Dan Lungu, Adina Oşan

16.01.2016, 13:52 259

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că, în ultimele două zile, pirotehniştii au găsit aproximativ 30 de proiectile de calibru 70 şi 100 de milimetri, pe un şantier din apropiere de Alba Iulia.

”Se verifică întreaga zonă cu echipamente speciale de detecţie pentru asanarea completă a terenului. Muniţia descoperită a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat al inspectoratului, în vederea distrugerii ulterioare”, a mai spus Alina Marescu.

Iniţial, o echipă de muncitori care desfăşura lucrări pe un şantier la un pod rutier dezafectat din zona Trei Poduri din apropierea municipiului Alba Iulia a descoperit, joi, două proiectile de calibrul 76 de milimetri şi a anunţat ISU.

Astfel, la faţa locului a mers o echipă de pirotehnişti care a descoperit, în cursul zilei de joi, alte 11 proiectile asemănătoare celor descoperite iniţial de muncitori, despre care se presupune că provin din cel de-al doilea război mondial.

În urmă cu aproximativ 15 ani, în zonă au mai fost descoperite şi alte proiectile sau fragmente de muniţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO