Eveniment

Peste 40 de expozanţi, producători de brânzeturi şi de vinuri, vor fi prezenţi în acest weekend la Revino Gourmet Show

Peste 40 de expozanţi, producători de brânzeturi şi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.09.2024, 09:49 326

În acest weekend, peste 50 de sortimente de brânză premium românească şi peste 200 de vinuri autohtone şi internaţionale sunt disponibile pentru degustare în centrul Bucureştiului la cea de-a treia ediţie a salonului gastronomic Revino Gourmet Show.

Evenimentul va avea loc în perioada 5-6 octombrie 2024, la Hotelul Novotel, în centrul Bucureştiului, unde vizitatorii se vor întâlni cu peste 40 de expozanţi, producători de brânză premium românească, producători locali de vinuri, dar şi importatori şi distribuitori de alimente şi băuturi premium gourmet atât autohtne, cât şi internaţionale.

În cadrul evenimentului, pe parcursul a două zile, vizitatorii vor avea ocazia să deguste peste 50 de sortimente de brânză premium românească şi peste 200 de vinuri liniştite şi spumante, noutăţi de la crame sau vinuri în exclusivitate. Participanţii vor avea ocazia să descopere şi să deguste produse premium, să interacţioneze direct cu producătorii şi să exploreze tendinţele de top din gastronomia locală. De asemenea, evenimentul este locul ideal pentru networking şi discuţii despre inovaţiile din industria vinului şi a brânzei.

„Brânzeturile româneşti maturate iau amploare în România, iar la REVINO publicul va avea ocazia să descopere sortimente noi şi să afle procesul de producţie direct de la producători, dar şi să le poată asocia cu vinuri locale sau bere artizanală. Produsele din carne, ciocolata belgiană, panettone şi uleiul de măsline vor completa degustarile pasionaţilor de gastronomie”, spune Alina Iancu, iniţiatoarea proiectelor Revino.ro şi CrameRomania.ro.

La ediţia de anul acesta, vor fi câteva surprize din partea producătorilor de brânză: noi facilităţi au fost deschise în România, iar procesele de producţie şi maturare sunt spectaculoase, oferind publicului brânză cu caracteristici similare celor internaţionale. De asemenea, vor fi prezente şi branduri nou intrate pe piaţă, care îşi fac debutul la REVINO GOURMET SHOW.

Evenimentul îşi propune să aducă laolaltă pasionaţii de gastronomie şi profesioniştii din domeniu, într-o atmosferă elegantă, în centrul capitalei. Participanţii vor avea oportunitatea de a experimenta o călătorie gastronomică unică, explorând noi arome, texturi şi combinaţii culinare, dar şi descoperi informaţii noi la cele trei masterclass-uri dedicate evenimentului: degustarea de ulei de măsline premium, organizată în parteneriat cu expertul în ulei de măsline Luis Rubio, prezentarea colecţiei THE SIGN de la Crama Budureasca, într-o prezentare susţinută de enologul cramei, Stephen Donnelly şi o scurtă introducere în lumea brânzeturilor premium româneşti şi asociere cu vinuri Aurelia Vişinescu, prezentată de Alina Iancu, fondator Revino & CrameRomania.ro şi Aurelia Vişinescu, enolog şi co-proprietar Domeniile Săhăteni.

Pe lângă selecţia de vinuri premium de la crame mici şi mijlocii din România, care fac parte din identitatea Revino de a promova vinul românesc, ediţia de anul acesta a salonului gastronomic punctează o serie de asocieri între vin şi brânză, pentru a completa mesele gourmet: de la eveniment nu vor lipsi berile artizanale, ciocolata belgiană, ceaiurile premium, dar şi delicii din pâine şi patiserie, panettone şi cozonaci, sosuri şi cărnuri gourmet, printre altele.