Eveniment

Peste 46.000 de angajaţi din sistemul sanitar au primit stimulent pentru că au tratat COVID-19. Sumele alocate pentru sporuri se ridică la 81.5 mil. lei

Peste 46.000 de angajaţi din sistemul sanitar au primit stimulent pentru că au tratat COVID-19. Sumele alocate pentru sporuri se ridică la 81.5 mil. lei

Autor: Otilia Serescu

17.06.2020, 13:08 121

Un număr de 46 565 angajaţi din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc pentru că au tratat pacienţi care aveau COVID-19, în luna mai, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS). Sumele alocate pentru aceste sporuri se ridică la 81.5 milioane de lei.

„Astfel, pentru luna mai 2020, un număr de 13.969 persoane din cadrul unităţilor de primiri urgenţe, serviciilor de ambulanţă, direcţiilor de sănătate publică, IML, asistenţi comunitari, dar şi rezidenţi implicaţi direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID- 19 au beneficiat de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut. Pentru aceştia, Ministerul Sănătăţii a alocat, de la bugetul de stat, fonduri în valoare de aproximativ 35 milioane lei. Aceste sume vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene”, conform sursei citate.

De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 32.596 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unităţi sanitare de urgenţă şi de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate au beneficiat de stimulentul de risc aferent lunii mai din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste aproximativ 81,5 milioane de lei şi vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanţare europeană.

„Precizăm că liste cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent sunt întocmite şi asumate de managementul unităţilor şi instituţiilor sanitare, conform legislaţiei în vigoare”, subliniază sursa citată.

AFACERI DE LA ZERO